Heb je een kinderwens, denk je erover zwanger te worden? Wil je weten waar je nu al op kunt letten? Zijn er in de familie mensen met een aangeboren afwijking of ziekte en wil je weten wat dat betekent voor je eigen zwangerschap? Maak een afspraak voor een kinderwensconsult!

Tijdens ons gesprek informeer ik jullie over zwanger worden en alles wat daarbij komt kijken. Je krijgt meer inzicht in je menstruatiecyclus. Verder krijg je tips over hoe je je leefstijl alvast kunt aanpassen, informatie over roken, alcohol en voeding, informatie over erfelijkheid of waar je bij bijzonderheden de juiste zorg kunt krijgen. Zo kan de uitkomst van de zwangerschap al vroeg positief beïnvloed worden.

Als je stopt met de anticonceptie is het verstandig om te beginnen met het innemen van 0,4 mg foliumzuur per dag. Dit zit vaak al in een multivitamine preparaat voor zwangeren wat je kunt halen bij de drogist. De beste keus is natuurlijke, niet synthetische folaat, aangezien dit het beste door je lichaam kan worden opgenomen. In je lijf wordt dit van folaat (B9) omgezet in foliumzuur (B11). Foliumzuur slikken vergroot de kans dat de rug van je baby zich ontwikkelt zoals het hoort. Zo maak je al meteen een goede start met je zwangerschap.