Als verloskundige is het altijd goed om feedback te krijgen. Zo weet ik wat cliënten waarderen of waar ik nog iets kan bijschaven om de zorg nog beter en leuker te maken. Hier alvast een aantal reacties van ouders die je zijn voor gegaan (gepubliceerd met uitdrukkelijke toestemming)!

 

Dionne en Wouter uit Berkel en Rodenrijs (februari 2023)

Heleen, ons steun- en rustpunt tijdens de zwangerschap en bevalling. We wisten heel helder dat we bij de zwangerschap van ons tweede kindje graag voor een caseload verloskundige wilde gaan. Bij Heleen voel je je gezien en gehoord. Bij keuzemomenten geeft Heleen je de nodige informatie zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Zonder oordeel in een safe space. En dat is zo fijn, alles mag er zijn. Gedurende de 9 maanden is het vertrouwen in mijn lichaam en de bevalling gegroeid. Je groeit als het ware samen, als een team, naar de bevalling toe. Mijn bevalling bleek een droombevalling te mogen zijn en Heleen heeft daar absoluut (hands off:)) aan bijgedragen. Wat een vakvrouw, wat een rust en vertrouwen straalt Heleen uit. Wij zijn enorm dankbaar voor de warme en vakkundige begeleiding van Heleen tijdens de zwangerschap en bevalling.

 

Merel en Sebastian uit Zoetermeer (juli 2022)

Afgelopen week de kraamtijd (en daarmee natuurlijk ook de zwangerschap) afgesloten bij Heleen, en wat viel me dat zwaar! Tijdens mijn hele zwangerschap zo ontzettend veel gehad aan Heleen als verloskundige, geen vraag was te gek. Maakte ik me ergens druk om dan kon ik altijd bellen en even langskomen.
Heleen neemt voor elke controle echt de tijd, zowel voor de baby als voor jou, je voelt je alles behalve een nummertje. Ook tijdens mijn bevalling was ze zo’n fijne steun, het verliep even compleet anders maar dankzij haar rust, kalmte en expertise was het toch een hele fijne ervaring.
Ik kan iedereen aanraden om Heleen als verloskundige te hebben! Als ik ooit weer zwanger word dan staat mijn verloskundige 100% vast.

 

Janna en Robbert uit Pijnacker (juni 2022)

We hebben bewust gekozen voor een verloskundige waarbij je geen nummertje op de lijst bent en je maar af moet wachten wie er voor je deur staat als het zover is. Met zo’n intieme reis naar het ouderschap wilden we niet zomaar iemand aan onze zijde hebben. De filosofie van Heleen sprak ons daarin erg aan. 
Wat hebben we een fijne tijd gehad bij haar, Heleen is echt een ontzettend fijne vrouw. Alle tijd en aandacht tijdens de controles en extra aandacht voor de dingen die we spannend vonden. Echo’s op de praktijk die altijd een feestje waren. Fijne gesprekken, elkaar leren kennen. Heb heel veel vertrouwen in de bevalling gekregen hierdoor. 
Dankzij Heleen hebben we precies de (bad)bevalling gehad die we voor ogen hadden. Mede door de goede voorbereiding en begeleiding. Tijdens de bevalling voelde Heleen precies aan wat nodig was, we kregen alle ruimte en af en toe een steuntje als het even te heftig was. Geen onnodige interventies, maar juist veel vertrouwen en bemoediging om alles op gevoel te doen. Het was prachtig. 
Ook direct na de geboorte van onze zoon kregen we alle tijd om te doen waar we behoefte aan hadden. Er was zoveel rust. Geen haast, geen gedoe. Helemaal in de bubbel. Alles wanneer we eraan toe waren (navelstreng, placenta, nacontrole). Echt elke wens van het geboorteplan hebben we af kunnen vinken. Ook nog gezellige en relaxte nacontroles in de kraamweek! 
Nogmaals dankjewel Heleen, dat je onze reis zo mooi hebt gemaakt. Mij zoveel vertrouwen in mezelf hebt gegeven. Dat is echt onbetaalbaar!

Joanne en Stephan uit Berkel en Rodenrijs (februari 2022)

Wat waren wij ontzettend blij met de begeleiding van Heleen. Tijdens de zwangerschap controleert ze niet alleen of de zwangerschap goed gaat, maar neemt ze ook de tijd om je te leren kennen, om er achter te komen wat je wil tijdens de geboorte en hoe zij jou daarin kan begeleiden. Toen de geboorte begon deed ze precies wat ik gewenst had. Ze was aanwezig om mij te supporten, maar ze verdween ook regelmatig naar de achtergrond. Mede door haar vertrouwen konden we ons eerste kindje thuis – in bad –  in alle rust geboren laten worden. Ook de controle en nazorg hebben wij als zeer prettig ervaren.

 

Reshma en Ritesh uit Pijnacker (juli 2021)

Heleen heeft ons bij ieder bezoek met warmte ontvangen. Het voelde direct goed om tijdens de eerste zwangerschap onder haar hoede te zijn. Heleen heeft veel kennis in huis, is professioneel en verpakt dit met fijne zorg en humor. Er is bij Heleen ruimte voor een lach en een traan en ik heb me op geen enkele moment ongemakkelijk gevoeld bij haar. Dit zorgde er ook voor dat de bezoekjes zeer prettig waren. Nogmaals dank Heleen, het was fantastisch bij je.

 

Victoria en Ed uit Zoetermeer (februari 2021)

You were the best really 😍 I cannot sing your praises enough - and I am so happy I had a very good pregnancy and so much support from you and you gave us so many precious photos and scans and I still can’t believe I had a home birth - in the end I’m so happy i did 😊

 

Kristie uit Pijnacker (januari 2020)

We zijn erg blij dat we bij Heleen uitkwamen tijdens de zwangerschap van ons 4e kindje. Ze heeft deze 4e en laatste zwangerschap erg speciaal gemaakt voor ons en de andere 3 kinderen. Ze werden bij de zwangerschap betrokken door Heleen. Heleen neemt voor elke afspraak echt de tijd. Tijdens de bevalling was ze aanwezig maar niet te nadrukkelijk.

De visie van Heleen dat je lichaam in combinatie met je geest de bevalling zelf regelt en dat er zo weinig mogelijk hulp van buitenaf moet komen voelde in het begin wat zweverig, maar tijdens de bevalling echt heel natuurlijk en relaxt. Ze heeft alles aan ons overgelaten en met behulp van Heleen haar aanwijzingen kon mijn man onze zoon aanpakken. Dit was bij de andere 3 nog niet gebeurd. We vonden Heleen erg prettig. Ze was erg kundig en straalde rust uit.

Heleen nogmaals dankjewel.

 

Maria uit Pijnacker (april 2019 and oktober 2021)

Heleen is great! She helped me with the birth of both my babies. Since I was pregnant she was listening to all my wishes and she did respect them all. My baby was born at home as I wanted and it was thanks to her. She is flexible, respectful, so kind and she really loves her job.

 

Abigail en Gelte uit Pijnacker (november 2018 en april 2021):

Wij zijn erg blij met de begeleiding door Heleen tijdens de zwangerschap en bevalling van ons vierde en vijfde kindje. De consulten kenmerkten zich door persoonlijke aandacht en op maat gesneden adviezen. Heleen is laagdrempelig in de communicatie waardoor we ons erg op ons gemak voelden. De bevallingsbegeleiding was zonder meer het klapstuk op het hele traject waarbij wederom duidelijk werd dat Heleen zich niet zozeer laat leiden door protocollen maar steunt op veel ervaring. Daarbij maakte haar warmte en steun tijdens de bevalling, deze tot een prachtige verwelkoming van weer een nieuw leven!

Lupe en Bauke uit Berkel en Rodenrijs (oktober 2018):

We wisten dat we een verloskundige wilden die open stond voor allerlei opties, regulier en minder regulier. Gelukkig zijn we bij Heleen terecht gekomen. Ze is een bron van informatie welke ze graag deelt, begeleidt enorm goed, zeer professioneel en heel geduldig. Tijdens de bevalling was het heel fijn met Heleen, stelt je gerust en helpt je overal doorheen. Ook de nazorg was erg prettig, voor Heleen is elke persoon belangrijk en ben je niet gewoon een 'klant/patient' en dit merk je in alles. Het was een hele bijzondere en fijne ervaring, dank Heleen!
Angelique en Rik uit Pijnacker (september 2018 en april 2021):

Wij kijken terug op 2x een mooie, rustige waterbevalling en dit is te danken aan Heleen. Zij is een vakkundige vrouw met ervaring en mensenkennis. Op deze manier sloot zij naadloos aan bij onze behoeften en heb ik de bevalling volgehouden zonder pijnstilling in een bevalbad. Het was fijn dat wij steeds samen bij haar op gesprek konden komen, doordat zij ook ’s avonds werkt. Zo hebben wij goed kunnen praten met elkaar, onze vragen kunnen stellen en zo tot nieuwe inzichten gekomen. Hierdoor was er veel rust en een persoonlijke benadering tijdens en na de bevalling. Zij wist exact wanneer en waarbij hulp nodig was, ook bij de nazorg. Wij zouden bij de volgende zwangerschap zeker weer naar Heleen gaan!

 
Dominique en Aaron uit Leiden (dec 2017 en september 2021):
Toen ik als vroedvrouw zelf zwanger bleek te zijn, vond ik het erg lastig om een vroedvrouw te vinden die op dezelfde manier als ik werkt en waarbij ik de controle volledig kon loslaten.
Vanaf het moment dat ik Heleen aan de telefoon sprak, wist ik dat het goed zat. Ik heb de begeleiding als heel prettig ervaren. Ze heeft veel meer tijd voor je dan bij een reguliere verloskundige en ze luistert goed naar je wensen en staat voor alles open. Heleen gaf mij het vertrouwen dat ze er voor mij zou zijn en mijn wensen zou respecteren.
Ik heb een fantastische bevalling gehad en dat was juist omdat het precies ging zoals ik had gehoopt. Heleen bleef op de achtergrond en voelde precies aan waar zij nodig was. Ik wilde dat zij zo min mogelijk deed en ook daar was ze rustig onder. Ze drong zich niet op en liet mijn lijf baren zoals het naar mijn idee hoort.
Lieve Heleen, je bent fantastisch en nogmaals heel erg bedankt voor je goede zorgen!

 

Lenthe en Jasper uit Den Haag (juli 2017):

Toen wij wisten dat ik zwanger was van ons eerste kindje, zijn we op zoek gegaan naar een verloskundige die ons meer kon begeleiden dan vaak binnen een reguliere praktijk mogelijk is.
En wat zijn we blij geweest met Heleen!
Heleen is professioneel, geduldig, gezellig en nuchter. Zij heeft veel kennis van haar vak en deelt deze expertise op een begrijpelijke en prettige manier. Als ik erom vroeg, deelde ze ook haar persoonlijke mening en ze stelde ons altijd meerdere opties voor. Ieder consult was weer leerzaam en gaf mij vertrouwen in mijn eigen lijf en moederkracht. Tijdens de bevalling heb ik bijna niet gemerkt dat Heleen er was; ze liet mij mijn gang gaan en soms sprak ze mij liefdevol toe. Heleen was heel respectvol naar onze 'bubbel', daardoor hebben mijn vriend en ik de bevalling als iets van ons tweeën beleefd. Het was heel bijzonder!

 

Pien en Thijs uit Alphen aan de Rijn (juli 2017):

Na een hoop getwijfel de beslissing genomen om laat in mijn zwangerschap nog over te stappen naar Heleen; wat een goede beslissing is dat geweest! Heleen heeft mij fantastisch bijgestaan in de laatste weken van mijn zwangerschap, geluisterd naar mijn wensen en dingen waar ik tegenaan liep. Ze heeft me heel goed geadviseerd en me begeleid in een ontzettend mooie bevalling! Ik heb geen enkele twijfel wie ik zal bellen, mocht er nog eens een test positief zijn!

Dank je wel Heleen!

 

Kawthar en Mohammed uit Den Haag (juni 2017):

Door een verhuizing ben ik bij Heleen terecht gekomen in mijn laatste maand van de zwangerschap.
Van mijn eerste kindje ben ik bevallen in het ziekenhuis omdat die in een stuit lag.
Deze keer wou ik graag thuis bevallen en zonder de onnodige ingrepen. Toen ik Heleen voor de eerste keer ontmoette voelde het gelijk goed en uiteindelijk op 14 juni na een weeenstorm van twee uurtjes thuis bevallen onder begeleiding van Heleen. Ze liet me lekker me eigen gang gaan en was er voor me als ik haar nodig had.
Als je op zoek bent naar een lieve verloskundige die naar jou en je wensen luisterd dan ben je bij Heleen aan het juiste adres. Wij willen je heel graag bedanken en mocht er een volgende baby komen ooit dan zullen we weer voor jou kiezen als verloskundige.

 

Hellen en Anne uit Delfgauw (mei 2017):

Zwanger zijn, bevallen én geboren worden: het heeft zoveel impact, op het hele gezin! Daar wil je zo goed mogelijk bij begeleid worden. Voor mij is dat persoonlijk contact, oprechte aandacht en interesse, meedenken en adviseren op een manier die ons past. Ik wilde graag een natuurlijke bevalling, thuis, in bad. En had iemand nodig die ik volledig vertrouwde, maar die ook mij het vertrouwen kon geven in mezelf en mijn lijf wanneer ik me even niet zo stevig voelde. In Heleen vonden wij alles wat we zochten en nodig hadden. Met de humor, liefde, kennis, ervaring en een heerlijk nuchtere en relaxte houding van Heleen aan onze zij, is onze tweede dochter geboren op de manier waar we van droomden. Onwijs bedankt voor je liefdevolle ondersteuning!

 

Sonya Jafari en Bilal Khayyar uit Den Haag (april 17):

Heleen wij willen je heel graag bedanken voor een fantastische ervaring! Wie op zoek is naar een deskundige verloskundige die weet van aanpakken en waar je ECHT wijzer van wordt. Stop dan met zoeken want dan ben je oprecht bij Heleen Vaessen Verloskundige aan het juiste adres! De volgende keer weten we je zeker weer te vinden!

 

Melis Barendregt uit Delfgauw (december 2016 en maart 2019):

Rond de 20 weken zwangerschap zijn wij in contact gekomen met Heleen. De praktijk waar we tot die tijd liepen voelde niet prettig aan, te grootschalig en daarmee onpersoonlijk. We hadden het gevoel ons te moeten wapenenen tegen de reguliere zorgverlening en vonden het zonde dit zo te voelen in deze bijzondere periode. Eenmaal in zorg bij Heleen kwamen we tot rust door haar open houding en communicatie tezamen met een enorme toewijding voor het vak. Waar wij behoefte hadden aan informatie kregen we die om zo de juiste keuzes te kunnen maken. Het mooiste is dat we ons veilig en in goede handen voelden. Dit maakte dat ik tijdens de zwangerschap het volle vertrouwen in mijn eigen kunnen ontwikkelde en daarmee echt uitkeek naar de bevalling. De bevalling zelf verliep traag maar gestaag en Heleen was vol liefde en geduld aanwezig. Moeder Natuur de kans geven het op haar manier te doen, daar is Heleen een kanjer in. Want waar ik moe werd en even niet meer wist hoe verder bleef zij rustig en in afwachting. Uiteindelijk zijn wij thuis bevallen, onze kleine grote man van 4340 gram is in Heleen haar kundige handen geboren. Wij zijn haar enorm dankbaar voor de bijdrage die ze aan mijn zwangerschap en de geboorte van Elan geleverd heeft, we kijken er met een warm gevoel op terug.

 

Petra van Schie uit Bergschenhoek (november 2016):

Van mijn eerste zoontje ben ik in het ziekenhuis bevallen terwijl ik graag thuis had willen blijven. Wegens secundaire weëenzwakte is dit toen niet gelukt en omdat hij uiteindelijk met zijn schouder bleef haken bij de uitdrijving (schouderdystocie) zou ook mijn tweede bevalling in het ziekenhuis "moeten" plaatsvinden. Doordat de weëenzwakte voor mijn gevoel veroorzaakt was door een negatieve begeleiding en door vroegtijdige ingrepen (katheter, breken vd vliezen) van de toenmalige verloskundigen was bij mij altijd het gevoel blijven hangen dat ik eigenlijk best thuis had kunnen bevallen (de ontsluiting was heel snel verlopen en de weëen opvangen kon ik ook goed).

Ondanks dat ik dit met de praktijk uitgebreid had besproken, voelde ik mij na zo'n 20 weken begeleiding van mijn tweede zwangerschap nog steeds niet echt vertrouwd of gekend, laat staan goed begrepen.
Bij Heleen vond ik wel een luisterend oor. Ze begreep me, leefde mee, en was de eerste die me liet vertrouwen op mijn eigen gevoel en lichaam. Ze liet ons duidelijke en wetenschappelijke onderzoeksresultaten zien waarmee wijzelf de afweging mochten maken hoe, en waar ik zou willen bevallen. En juist dat, dat we zélf mochten en moesten beslissen over allerlei zaken (wel of geen groeiecho / suikertest / in het ziekenhuis bevallen etc.) was voor ons een enorme openbaring.
Toen de hoeveelheid vruchtwater bij deze tweede zwangerschap flink bleek en het kindje groot, bleef ze heel rustig. Heel duidelijk kon ze al mijn vragen beantwoorden en zo gaf ze ons de rust en het vertrouwen om onze keuzes te maken. We besloten om weer voor een thuisbevalling te gaan en hoopten dat dit, door de plannen die we gemaakt hadden, zou gaan lukken.
De zwangerschap is geëindigd in een snelle, fijne, intieme, veilige thuisbevalling waarvan ik alleen had durven dromen. Haar warme hand op mijn voorhoofd, haar bemoedigende woorden toen de intensiteit toenam en vooral haar kalmte, rust en tijdige handelen hebben ervoor gezorgd dat onze tweede zoon, van 4500 gram, in alle rust thuis in 2,5 uur tijd is geboren. Zonder hechtingen, op onze eigen slaapkamer, zag ik hoe Heleen liefdevol onze zoon controleerde en nog helemaal verrast dat de bevalling zo voorspoedig mocht verlopen had ik niet genoeg woorden om haar te bedanken..
Heleen geeft je kracht en vertrouwen doordat ze veel tijd en aandacht in je investeert en écht een passie heeft voor haar beroep. Ze is heel kundig en goed onderlegd en ik raad haar begeleiding met volle overtuiging aan iedereen aan!

 

Melissa van Dijk uit Rijswijk (november 2016):

Eén dag voor mijn bevalling leerde wij Heleen kennen. Ik liep tegen de 42 weken aan en mijn huidige praktijk wilde mij niet langer als dat begeleiden. Ik wilde graag mijn kindje de tijd geven om uit zichzelf te komen als de tijd rijp was en besloot dus om een andere verloskundige te gaan zoeken. Na een korte zoektocht kwam ik bij Heleen terecht. Wat was dat voor ons een verademing zeg! Wij wilde een zo natuurlijk mogelijke badbevalling en dit alles was voor haar niet meer als vanzelf sprekend.
De dag na onze kennismaking beviel ik van een prachtig meisje.
Een turbo bevalling van slechts 2 uur. Heleen was tijdens de bevalling heel rustig en heeft mij op het allerlaatste moment nog het bevalbad in geholpen.
Ook de nazorg was erg fijn. Bij ieder bezoek werd er echt de tijd genomen.
Mochten we nog een derde kindje krijgen laten we ons zeker weer begeleiden door Heleen. Alleen dit keer vanaf het begin :).

 

Gerdien Scholten uit Schiedam (augustus 2016):

Heleen heeft ons ondersteuning gegeven bij de geboorte van ons 2e kindje. Wij hadden tot aan de bevalling Heleen nog nooit ontmoet (HV: Gerdiens eigen verloskundige was op vakantie en ik viel in voor haar). Ondanks dit gegeven was het helemaal goed dat Heleen bij de bevalling aanwezig was. Ze heeft tijdens de bevalling intuïtief aangevoeld wat ik op dat moment nodig had, uitleg gegeven waar ik doorheen ging en bij mij gecheckt of dit klopte. Hierdoor voelde ik mij gesteund, ervoer ik haar professionaliteit en vertrouwde ik haar. Mede hierdoor ging de bevalling snel en konden we onze zoon binnen 3 uur in onze armen sluiten. Het was een helende en positieve ervaring Heleen, waarvoor dank. Heel veel plezier en succes met het uitbreiden van je praktijk!

 

Danielle van Hal-Vermeer uit Berkel & Rodenrijs (april 2016):

'Heleen is een topper. Ik heb mij tijdens mijn zwangerschap en bevalling erg door haar gesteund gevoeld. Heleen is oprecht, betrokken en deskundig. De thuisbevalling van onze jongste dochter was onder leiding van Heleen zeer prettig. Toen zich bij mij een complicatie voordeed, handelde Heleen zeer adequaat. Ik ben haar daarvoor, alsmede voor de goede nazorg, erg dankbaar. Heleen, je bent een vakvrouw. Nogmaals dank voor al je goede zorgen!'

 

Pelpina Trip uit Pijnacker (2015):

'Heleen is fantastisch. Ik ben thuis bevallen van ons 3e kindje onder begeleiding van Heleen. Heleen is een warm mens - super behulpzaam zonder teveel aanwezig te zijn, weet precies wat ze moet zeggen om je te support-en, en is oprecht betrokken en geinteresseerd. Ze handelde meteen en adequaat toen de bevalling ineens erg snel ging en ik voelde me veilig en op mijn gemak met haar deskundigheid en ervaring.
Bevallen is nooit een pretje - maar met de goede zorgen van Heleen heb ik een hele fijne thuisbevalling gehad. Ik raad haar dan ook van harte aan.
Heleen, nogmaals super bedankt!'

 

Monique Boer-van den Bos uit Pijnacker (juni 2015):

'Op 14 juni 2015 is onze jongste dame geboren, mede dankzij Heleen was dit een erg fijne thuisbevalling. Erg blij met haar steun, adviezen en ook vooral humor. Ze weet de situatie goed in schatten waardoor het voorspoedig verliep. Heleen nogmaals bedankt!'