Van kind af aan heb ik (1975) altijd geweten dat ik graag iets in de zorg wilde gaan doen later als ik groot was. Het leukste aan de verloskunde vind ik dat ik deelgenoot mag zijn van een heel proces van persoonlijke en lichamelijke verandering in lijf, hart en hoofd. Meestal twee mensen (en soms een) die tijdens de zwangerschap naar hun nieuwe toekomst toe groeien: van positieve test tot 1e echo, van spannend of het goed gaat tot de naam en het kamertje bedenken, de groeiende buik en later met verlof in afwachting zijn totdat je kind zich echt aan dient. Je bevalling is als je goed begeleid wordt een van de krachtigste ervaringen van je leven. Nooit ben je zo sterk en zo kwetsbaar tegelijk. Zelden maak je zo’n oerkracht mee en moet je je zo overgeven aan het leven. Dat blijft altijd bijzonder! Na de geboorte komt er in de eerste weken met je baby veel op je af. Je moet bijkomen, voeden, veel nieuws leren, veel knuffelen en ondertussen ook nog wennen aan al die nieuwigheid. In dit hele verhaal nemen we allemaal onze eigen bagage mee. Je levenservaringen, je reactiepatronen, je krachten en je angsten, ze hebben allemaal hun invloed op hoe je je dit avontuur beleeft. Dat ik daar onderdeel van mag zijn vind ik enorm boeiend en intiem. De zelfstandige en medische kant van het vak is leuk, maar vooral de persoonlijke individualiteit die iedereen zwangerschap, bevalling en kraamtijd steeds weer anders kleuren vind ik prachtig.

Vroedvrouw worden was voor mij een aardig lange weg. Het duurde 4x loten, een complete psychologiestudie en 7 jaar werken in het wetenschappelijk onderzoek voordat ik in 2009 als vroedvrouw aan het werk kon gaan. Als waarnemer/invaller werkte ik in een aantal verschillende stads- en meer landelijke praktijken in o.a. Etten-Leur, Breda, Zevenbergen, Amsterdam-Bijlmer, Rotterdam-Zuid en Pijnacker. Ook de geboorte van onze dochter (2012) voegde er weer een andere dimensie aan toe.

Wanneer het rustig is in de praktijk ga ik er graag op uit in de buurt, rommel ik in de tuin, lees ik graag, doe ik soms yoga en naai ik weleens een jurkje.