Van kind af aan heb ik (1975) altijd geweten dat ik graag iets in de zorg wilde gaan doen later als ik groot was. Het leukste aan de verloskunde vind ik dat ik deelgenoot mag zijn van een heel proces van persoonlijke en lichamelijke verandering in lijf, hart en hoofd.

Mensen die tijdens de zwangerschap naar hun nieuwe toekomst toe groeien: van positieve test tot 1e echo, van spannend wat er allemaal in je lijf gebeurt tot de naam en het kamertje bedenken, de groeiende buik en later met verlof in afwachting zijn totdat je kind zich echt aan dient. Je bevalling is als je goed begeleid wordt een van de krachtigste ervaringen van je leven. Nooit ben je zo sterk en zo kwetsbaar tegelijk. Zelden maak je zo’n oerkracht mee en moet je je zo overgeven aan het leven. Dat blijft altijd bijzonder! Na de geboorte komt er in de eerste weken met je baby veel op je af. Je moet herstellen, voeden, veel nieuws leren, veel knuffelen en ondertussen ook nog wennen aan al die nieuwigheid. 

In dit hele verhaal nemen we allemaal onze eigen bagage mee. Je eerdere ervaringen, je reactiepatronen, je krachten en je angsten, ze hebben allemaal hun invloed op hoe je je dit avontuur beleeft. Dat ik daar onderdeel van mag en aan bij mag dragen zijn vind ik enorm boeiend en intiem. De zelfstandige en medische kant van het vak is leuk, maar vooral de persoonlijke individualiteit die iedere zwangerschap, bevalling en kraamtijd steeds weer anders kleuren vind ik prachtig.

Vroedvrouw worden was voor mij een aardig lange weg. Het duurde 4x loten, een complete psychologiestudie, 7 jaar werken in het wetenschappelijk onderzoek en 4 jaar verloskunde opleiding voordat ik in 2009 als vroedvrouw aan het werk kon gaan. Als waarnemer/invaller werkte ik in een aantal verschillende stads- en meer landelijke praktijken in o.a. Etten-Leur, Breda, Zevenbergen, Amsterdam-Bijlmer, Rotterdam-Zuid en Pijnacker. Ook de geboorte van onze dochter (2012) voegde er weer een andere dimensie aan toe. Sinds 2016 bestaat de praktijk in zijn huidige vorm.

Wanneer het rustig is in de praktijk ga ik er graag op uit, rommel ik in de tuin, zing ik in een koor, lees ik graag, doe ik hier en daar wat yoga en ben ik graag creatief.