Een kind krijgen en moeder worden blijven je je leven lang bij. Het is een tijd van grote verandering en persoonlijke groei. Als je daarbij als vrouw zelf kunt aangeven wat je daarbij nodig hebt, dan heeft dat een groot positief effect op je zelfvertrouwen en je hele ontwikkeling van kinderwens tot moederschap.

Zwanger zijn en bevallen kun je prima zelf. Je lijf weet hoe dat moet en vertelt je wat je moet doen. Om je gevoel te kunnen volgen moet je je gehoord, ongestoord en veilig voelen. Wat je daarbij nodig hebt is voor iedere vrouw anders. Tijdens de zwangerschap hebben we ruim de tijd om elkaar goed te leren kennen en een band op te bouwen. Mijn rol is om bij jullie aan te sluiten, te adviseren, mijn kennis met jullie te delen, helpen keuzes te maken en jullie in dit hele proces te begeleiden en ondersteunen. Hierbij staan jullie wensen en behoeften centraal en gebruik ik mijn kennis en inzicht als verloskundige vanuit de opleiding, mijn praktijkervaring en vanuit wetenschappelijk onderzoek. Door de persoonlijke zorg is de kans op verwijzing naar het ziekenhuis bewezen kleiner en de kans op een spontane natuurlijke bevalling groter.

Voor ik aan de vroedvrouwenopleiding begon ben ik afgestudeerd als psycholoog. Daarom kan ik ook vrouwen die minder goed terug kijken op hun eerdere bevalling vaak goed helpen. Waar nodig kan ik de weg wijzen naar extra ondersteuning.