Gratis kennismakingsgesprek

Om samen prettig te communiceren en je gehoord en veilig te voelen is het belangrijk dat er op persoonlijk vlak een klik is. Daarom kun je gratis en vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek van ca 30 minuten is om elkaar te ontmoeten en om te kijken of ik kan bieden wat jij nodig hebt.

 

Zorg plus in de zwangerschap

De standaard zorg tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd valt onder de Nederlandse basisgezondheidszorg en wordt volledig vergoed door je basisverzekering, ook zonder aanvullend pakket. Ik heb een contract met alle zorgverzekeraars zie hier

Omdat ik veel uitgebreidere tijd en persoonlijke coaching bied dan een standaard verloskundige praktijk vraag ik een aanvullende bijdrage voor de zwangerschapsbegeleiding van 350 euro. Deze kun je in 1x of in termijnen betalen, te voldoen voor 37 weken zwangerschap. Wanneer je verzekering een vergoeding biedt voor een zwangerschapscursus dan krijg je hier een deel van vergoed!

Wat krijg je hiervoor?

- 3x zoveel tijd per controle dan bij een reguliere praktijk

- 24/7 bereikbaarheid via telefoon, mail en whatsapp

- Goede relatie met alle ziekenhuizen in de buurt

- Basis echo's door je eigen vk tijdens het spreekuur: 8 weken echo, termijnecho, sexe, groei en ligging

- Continue zorg door je eigen vertrouwde vroedvrouw die jouw verhaal en wensen goed kent

- Bij angst of een eerdere niet zo leuke bevalervaring een goede voorbereiding zodat je met optimisme je bevalling in kunt gaan

- Waar nodig samen een bijzondere zorgvraag vorm geven op een heldere manier waarbij jullie wensen leidend zijn

- Achterwacht door een collega met dezelfde visie en begeleiding

- Voorlichting over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling: wat gaat je lijf doen, hoe voelen weeen, tips om te ontspannen, houdingen om je de weeen op te vangen en te persen, hoe komt de placenta, wat als er een scheurtje ontstaat?

- Uitgebreide info hoe jij en je partner jou kunnen helpen om goed te bevallen. Je hebt zelf veel invloed, gebruik m!

- Hoe maak je een fijn bevalplan? Wat zet je erin zodat je wensen goed gelezen en serieus genomen worden in het ziekenhuis?

- Gebruik van een bevalbad met toebehoren, yogabal, de baarkruk en TENS als je dat wilt

- Informatie over de meest voorkomende medische indicaties en wat er dan gebeurt in het ziekenhuis en waarom

- Wat kun je verwachten als ouders megt je baby in de kraamtijd en hoe kun je dit goed voorbereiden

Mocht de zorg tijdens de zwangerschap vanwege een noodzakelijke medische reden overgedragen worden aan de gynaecoloog dan krijg je een deel van dit bedrag terug naar rato. Als je het fijn vindt om ook bij mij op het spreekuur te blijven komen naast de controles in het ziekenhuis dan kan dat natuurlijk ook. Dan blijft de bijdrage hetzelfde als zonder medische indicatie.

 

Doulazorg tijdens de geboorte

Ook vlak voor of tijdens de bevalling kan er een reden zijn waarom het beter is om de zorg over te geven aan de collega's in het ziekenhuis. Voorbeelden hiervan zijn ingeleid worden, groen vruchtwater, een baring die veel te traag gaat of kiezen voor pijnstilling. De verzekering betaalt helaas niks meer zodra de zorg is over genomen. Normaliter neemt je eigen verloskundige dan afscheid, het ziekenhuis zal de geboorte immers verder begeleiden. Het voelt voor veel vrouwen als een gemis om dan hun eigen vertrouwde verloskundige kwijt te raken. Ik kan als jullie dat fijn vinden aanwezig zijn als coach tot jullie baby geboren is. Ik blijf dan jullie steun en toeverlaat tijdens het hele proces. Ik blijf jullie onderweg informeren en jullie helpen om jullie eigen keuzes te maken. Samen met de ziekenhuis collega's bewaak ik jullie wensen zo goed mogelijk. Dit noem je doulazorg. De eigen bijdrage hiervoor is 500 euro. Deze eigen bijdrage wordt niet vergoed door je verzekering.

 

Kinderwensconsult

Wanneer je erover denkt om zwanger te worden kun je bij mij terecht voor een kinderwensconsult. Je kunt in je polis zien of je verzekeraar hier een vergoeding voor biedt. anders zijn de kosten 75e voor een gesprek van een uur. In dit gesprek bespreken we alles wat van belang is om op een zo goede en gezond mogelijke manier zwanger te worden. Dit heeft helemaal meerwaarde mochten jijzelf of je partner een chronische ziekte hebben of als er op gezondheidsvlak iets bijzonders speelt binnen jullie familie.

 

Zorg in de kraamperiode

Na de geboorte van je baby kom ik nog minimaal 3-4  keer bij jullie thuis langs voor de kraamvisites. Daarna blijf ik nog 6 weken beschikbaar voor een eventueel extra bezoek waar nodig en voor al jullie vragen. Mocht je de eerste tijd langer in het ziekenhuis blijven of als het na de eerste kraamweken toch langer blijkt te duren tot je weer goed hersteld bent en je weer goed in je vel zit dan verschuiven we de focus gewoon extra naar die tijd. Dit alles valt onder de basisverzekering. Voor de zorg van de kraamverzorgende geldt een wettelijk eigen bijdrage, die vaak wel vergoed wordt als je aanvullend verzekerd bent: bekijk je polis.

 

Aanvullende medische kosten

Kosten zoals een deel van het bloedonderzoek, bezoek aan de gynaecoloog of een ander specialisme, het evt inzetten van een ambulance en overname van zorg door de gynaecoloog gaan vaak eerst van je eigen risico. De termijnecho, 13 weken echo, de 20 weken echo en evt vervolg echo's worden vergoed door je verzekering zolang ze op medische indicatie zijn. Hetzelfde geldt voor de NIPT vanaf 1 april 2023.

 

Overzicht tarieven

 
Kennismakingsgesprek gratis
Aanvullende bijdrage extra coaching in de zwangerschap € 350,00
Doulazorg bij je medische bevalling € 500,00
Consult kinderwensspreekuur € 75,00
Extra echo zonder medische indicatie € 40,00

 

Kwaliteit

Als verloskundige sta ik ingeschreven bij het kwaliteitsregister van de KNOV. Dit houdt in dat ik minimaal 40 uur per jaar aan bij- en nascholing volg. Dit omvat allerlei verschillende onderwerpen: intensieve training in het opvangen van spoedsituaties, begeleiding bij borstvoeding, zorgvragen buiten de richtlijnen, voorkomen van infectie, oplossen van baringsproblemen, counselen van prenatale screening etc. Samen met collega’s uit dezelfde regio doe ik aan intercollegiaal overleg en zo houden we elkaar scherp en kritisch. Ook houd ik actief de verloskundige literatuur bij die over een variatie aan onderwerpen verschijnt. Met alle verloskundigenpraktijken rondom Delft, het Reinier de Graaf ziekenhuis en de kraamzorgorganisaties werken we samen aan goede zorg.

Heb je een klacht?

Het kan zijn dat je tijdens of na afloop van de zorg een klacht hebt over. Hopelijk kennen we elkaar dan zo goed dat we dat gewoon kunnen bespreken, want ik sta er altijd voor open om met kritische blik naar mezelf te kijken en mijzelf en mijn kunde te blijven verbeteren. Als je dit echt liever niet met mij of mijn collega’s bespreekt of je wilt graag een onafhankelijke mening, dan kun je terecht bij de Klachtenfunctionaris van de CBKZ. Deze functionaris helpt je dan verder. Zich uitspreken over medische aansprakelijkheid of schadevergoeding hoort niet tot hun takenpakket.

Zie de CBKZ website voor de verschillende contactmogelijkheden:

CBKZ - Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg
Molenstraat 30
4201 CX Gorinchem
0183 - 682829
info@cbkz.nl