Om samen prettig te communiceren en je gehoord en veilig te voelen is het belangrijk dat er op persoonlijk vlak een klik is. Daarom kun je gratis en vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Wanneer je erover denkt om zwanger te worden kun je bij mij terecht voor een kinderwensconsult. In dit gesprek bespreken we alles wat van belang is om op een zo goede en gezond mogelijke manier zwanger te worden. Dit heeft helemaal meerwaarde mochten jijzelf of je partner een chronische ziekte hebben of als er op gezondheidsvlak iets bijzonders speelt binnen jullie familie.

Mijn begeleiding tijdens je zwangerschap en bevalling valt onder de Nederlandse basisgezondheidszorg en wordt volledig vergoed door je verzekering, ook zonder aanvullend pakket. Ik heb een contract met alle zorgverzekeraars zie hier

Als de zorg voor of tijdens de bevalling onverhoopt wordt overgedragen aan de gynaecoloog in het ziekenhuis ben ik als jullie dat fijn vinden aanwezig als coach tot jullie baby geboren is. Dit kost je niks. Als je in de zwangerschap al vanaf het begin onder controle loopt van de gynaecoloog in het ziekenhuis, maar wel coaching en ondersteuning (doulazorg) wenst tijdens je bevalling is dit mogelijk, al reken ik daar dan wel kosten voor.

Kosten zoals een deel van het bloedonderzoek, bezoek aan de gynaecoloog of een ander specialisme, het evt inzetten van een ambulance en overname van zorg door de gynaecoloog gaan eerst van je eigen risico. De termijnecho, 20 weken echo en evt vervolg echo's worden vergoed door je verzekering zolang ze op medische indicatie zijn. 

Na de geboorte van je baby kom ik nog minimaal 4-5  keer bij jullie thuis langs voor de kraamvisites. Daarna blijf ik nog zo lang als jullie het nodig vinden beschikbaar voor een eventueel extra bezoek en voor al jullie vragen. Mocht je de eerste tijd langer in het ziekenhuis blijven of als het na de eerste kraamweken toch langer blijkt te duren tot je weer goed hersteld bent en je weer goed in je vel zit dan verschuiven we de focus gewoon extra naar die tijd. Dit alles valt onder de basisverzekering. Voor de zorg van de kraamverzorgende geldt een wettelijk eigen bijdrage, die vaak wel vergoed wordt als je aanvullend verzekerd bent.

Moederschapsspreekuur (steun en begeleiding tijdens het eerste jaar als ouders) behoort ook tot de mogelijkheid.

Overzicht tarieven  
Kennismakingsgesprek gratis
Losse doulazorg bij je bevalling € 350,00
Consult kinderwensspreekuur € 75,00
Klieven van baby's tongriem op de praktijk € 50,00
Klieven tongriem incl huisbezoek € 75,00
Echo zonder medische indicatie € 40,00
Moederschapsconsult € 40,00

Alle aanvullende diensten zijn niet in te dienen bij de verzekering.

Kwaliteit

Als verloskundige sta ik ingeschreven bij het kwaliteitsregister van de KNOV. Dit houdt in dat ik minimaal 40 uur per jaar aan bij- en nascholing volg. Dit omvat allerlei verschillende onderwerpen: intensieve training in het opvangen van spoedsituaties, begeleiding bij borstvoeding, zorgvragen buiten de richtlijnen, voorkomen van infectie, oplossen van baringsproblemen, counselen van prenatale screening etc. Samen met collega’s uit dezelfde regio doe ik aan intercollegiaal overleg en zo houden we elkaar scherp en kritisch. Ook houd ik actief de verloskundige literatuur bij die over een variatie aan onderwerpen verschijnt. Met alle verloskundigenpraktijken rondom Delft, het Reinier de Graaf ziekenhuis en de kraamzorgorganisaties werken we samen aan goede zorg.

Heb je een klacht?

Het kan zijn dat je tijdens of na afloop van de zorg een klacht hebt over. Hopelijk kennen we elkaar dan zo goed dat we dat gewoon kunnen bespreken, want ik sta er altijd voor open om met kritische blik naar mezelf te kijken en mijzelf en mijn kunde te blijven verbeteren. Als je dit echt liever niet met mij of mijn collega’s bespreekt of je wilt graag een onafhankelijke mening, dan kun je terecht bij de Klachtenfunctionaris van de CBKZ. Deze functionaris helpt je dan verder. Zich uitspreken over medische aansprakelijkheid of schadevergoeding hoort niet tot hun takenpakket.

Zie de CBKZ website voor de verschillende contactmogelijkheden:

CBKZ - Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg
Molenstraat 30
4201 CX Gorinchem
0183 - 682829
info@cbkz.nl