Als verloskundige is het altijd goed om feedback te krijgen. Zo weet ik wat cliënten waarderen of waar ik nog iets kan bijschaven om de zorg nog beter en leuker te maken. Hier alvast een aantal reacties van dames die je zijn voor gegaan!

 

 Lenthe en Jasper uit Den Haag (juli 2017):

Toen wij wisten dat ik zwanger was van ons eerste kindje, zijn we op zoek gegaan naar een verloskundige die ons meer kon begeleiden dan vaak binnen een reguliere praktijk mogelijk is.
En wat zijn we blij geweest met Heleen!
Heleen is professioneel, geduldig, gezellig en nuchter. Zij heeft veel kennis van haar vak en deelt deze expertise op een begrijpelijke en prettige manier. Als ik erom vroeg, deelde ze ook haar persoonlijke mening en ze stelde ons altijd meerdere opties voor. Ieder consult was weer leerzaam en gaf mij vertrouwen in mijn eigen lijf en moederkracht. Tijdens de bevalling heb ik bijna niet gemerkt dat Heleen er was; ze liet mij mijn gang gaan en soms sprak ze mij liefdevol toe. Heleen was heel respectvol naar onze 'bubbel', daardoor hebben mijn vriend en ik de bevalling als iets van ons tweeën beleefd. Het was heel bijzonder!

 

Pien en Thijs uit Alphen aan de Rijn (juli 2017):

Na een hoop getwijfel de beslissing genomen om laat in mijn zwangerschap nog over te stappen naar Heleen; wat een goede beslissing is dat geweest! Heleen heeft mij fantastisch bijgestaan in de laatste weken van mijn zwangerschap, geluisterd naar mijn wensen en dingen waar ik tegenaan liep. Ze heeft me heel goed geadviseerd en me begeleid in een ontzettend mooie bevalling! Ik heb geen enkele twijfel wie ik zal bellen, mocht er nog eens een test positief zijn!

Dank je wel Heleen!

 

Kawthar en Mohamed uit Den Haag (juni 2017):

Door een verhuizing ben ik bij heleen terecht gekomen in me laatste maand van de zwangerschap.
Van mijn eerste kindje ben ik bevallen in het ziekenhuis omdat die in een stuit lag.
Deze keer wou ik graag thuis bevallen en zonder de onnodige ingrepen. Toen ik Heleen voor de eerste keer ontmoette voelde het gelijk goed en uit eindelijk op 14 juni na een weeenstorm van twee uurtjes thuis bevallen onder begeleiding van Heleen. Ze liet me lekker me eigen gang gaan en was er voor me als ik haar nodig had.
Als je op zoek bent naar een lieve verloskundige die naar jou en je wensen luisterd dan ben je bij Heleen aan het juiste adres. Wij willen je heel graag bedanken en mocht er een volgende baby komen ooit dan zullen we weer voor jou kiezen als verloskundige.

 

Hellen en Anne uit Delfgauw (mei 2018):

Zwanger zijn, bevallen én geboren worden: het heeft zoveel impact, op het hele gezin! Daar wil je zo goed mogelijk bij begeleid worden. Voor mij is dat persoonlijk contact, oprechte aandacht en interesse, meedenken en adviseren op een manier die ons past. Ik wilde graag een natuurlijke bevalling, thuis, in bad. En had iemand nodig die ik volledig vertrouwde, maar die ook mij het vertrouwen kon geven in mezelf en mijn lijf wanneer ik me even niet zo stevig voelde. In Heleen vonden wij alles wat we zochten en nodig hadden. Met de humor, liefde, kennis, ervaring en een heerlijk nuchtere en relaxte houding van Heleen aan onze zij, is onze tweede dochter geboren op de manier waar we van droomden. Onwijs bedankt voor je liefdevolle ondersteuning!

 

Sonya Jafari en Bilal Khayyar uit Den Haag (04-04-17):

Heleen wij willen je heel graag bedanken voor een fantastische ervaring! Wie op zoek is naar een deskundige verloskundige die weet van aanpakken en waar je ECHT wijzer van wordt. Stop dan met zoeken want dan ben je oprecht bij Heleen Vaessen Verloskundige aan het juiste adres! De volgende keer weten we je zeker weer te vinden!

 

Melis Barendregt uit Delfgauw (12-12-16):

Rond de 20 weken zwangerschap zijn wij in contact gekomen met Heleen. De praktijk waar we tot die tijd liepen voelde niet prettig aan, te grootschalig en daarmee onpersoonlijk. We hadden het gevoel ons te moeten wapenenen tegen de reguliere zorgverlening en vonden het zonde dit zo te voelen in deze bijzondere periode. Eenmaal in zorg bij Heleen kwamen we tot rust door haar open houding en communicatie tezamen met een enorme toewijding voor het vak. Waar wij behoefte hadden aan informatie kregen we die om zo de juiste keuzes te kunnen maken. Het mooiste is dat we ons veilig en in goede handen voelden. Dit maakte dat ik tijdens de zwangerschap het volle vertrouwen in mijn eigen kunnen ontwikkelde en daarmee echt uitkeek naar de bevalling. De bevalling zelf verliep traag maar gestaag en Heleen was vol liefde en geduld aanwezig. Moeder Natuur de kans geven het op haar manier te doen, daar is Heleen een kanjer in. Want waar ik moe werd en even niet meer wist hoe verder bleef zij rustig en in afwachting. Uiteindelijk zijn wij thuis bevallen, onze kleine grote man van 4340 gram is in Heleen haar kundige handen geboren. Wij zijn haar enorm dankbaar voor de bijdrage die ze aan mijn zwangerschap en de geboorte van Elan geleverd heeft, we kijken er met een warm gevoel op terug.

 

Petra van Schie uit Bergschenhoek (25-11-16):

Van mijn eerste zoontje ben ik in het ziekenhuis bevallen terwijl ik graag thuis had willen blijven. Wegens secundaire weëenzwakte is dit toen niet gelukt en omdat hij uiteindelijk met zijn schouder bleef haken bij de uitdrijving (schouderdystocie) zou ook mijn tweede bevalling in het ziekenhuis "moeten" plaatsvinden. Doordat de weëenzwakte voor mijn gevoel veroorzaakt was door een negatieve begeleiding en door vroegtijdige ingrepen (katheter, breken vd vliezen) van de toenmalige verloskundigen was bij mij altijd het gevoel blijven hangen dat ik eigenlijk best thuis had kunnen bevallen (de ontsluiting was heel snel verlopen en de weëen opvangen kon ik ook goed).

Ondanks dat ik dit met de praktijk uitgebreid had besproken, voelde ik mij na zo'n 20 weken begeleiding van mijn tweede zwangerschap nog steeds niet echt vertrouwd of gekend, laat staan goed begrepen.
Bij Heleen vond ik wel een luisterend oor. Ze begreep me, leefde mee, en was de eerste die me liet vertrouwen op mijn eigen gevoel en lichaam. Ze liet ons duidelijke en wetenschappelijke onderzoeksresultaten zien waarmee wijzelf de afweging mochten maken hoe, en waar ik zou willen bevallen. En juist dat, dat we zélf mochten en moesten beslissen over allerlei zaken (wel of geen groeiecho / suikertest / in het ziekenhuis bevallen etc.) was voor ons een enorme openbaring.
Toen de hoeveelheid vruchtwater bij deze tweede zwangerschap flink bleek en het kindje groot, bleef ze heel rustig. Heel duidelijk kon ze al mijn vragen beantwoorden en zo gaf ze ons de rust en het vertrouwen om onze keuzes te maken. We besloten om weer voor een thuisbevalling te gaan en hoopten dat dit, door de plannen die we gemaakt hadden, zou gaan lukken.
De zwangerschap is geëindigd in een snelle, fijne, intieme, veilige thuisbevalling waarvan ik alleen had durven dromen. Haar warme hand op mijn voorhoofd, haar bemoedigende woorden toen de intensiteit toenam en vooral haar kalmte, rust en tijdige handelen hebben ervoor gezorgd dat onze tweede zoon, van 4500 gram, in alle rust thuis in 2,5 uur tijd is geboren. Zonder hechtingen, op onze eigen slaapkamer, zag ik hoe Heleen liefdevol onze zoon controleerde en nog helemaal verrast dat de bevalling zo voorspoedig mocht verlopen had ik niet genoeg woorden om haar te bedanken..
Heleen geeft je kracht en vertrouwen doordat ze veel tijd en aandacht in je investeert en écht een passie heeft voor haar beroep. Ze is heel kundig en goed onderlegd en ik raad haar begeleiding met volle overtuiging aan iedereen aan!

 

Melissa van Dijk uit Rijswijk (02-11-16):

Eén dag voor mijn bevalling leerde wij Heleen kennen. Ik liep tegen de 42 weken aan en mijn huidige praktijk wilde mij niet langer als dat begeleiden. Ik wilde graag mijn kindje de tijd geven om uit zichzelf te komen als de tijd rijp was en besloot dus om een andere verloskundige te gaan zoeken. Na een korte zoektocht kwam ik bij Heleen terecht. Wat was dat voor ons een verademing zeg! Wij wilde een zo natuurlijk mogelijke badbevalling en dit alles was voor haar niet meer als vanzelf sprekend.
De dag na onze kennismaking beviel ik van een prachtig meisje.
Een turbo bevalling van slechts 2 uur. Heleen was tijdens de bevalling heel rustig en heeft mij op het allerlaatste moment nog het bevalbad in geholpen.
Ook de nazorg was erg fijn. Bij ieder bezoek werd er echt de tijd genomen.
Mochten we nog een derde kindje krijgen laten we ons zeker weer begeleiden door Heleen. Alleen dit keer vanaf het begin :).

 

Gerdien Scholten uit Schiedam (01-08-16):

Heleen heeft ons ondersteuning gegeven bij de geboorte van ons 2e kindje. Wij hadden tot aan de bevalling Heleen nog nooit ontmoet (HV: Gerdiens eigen verloskundige was op vakantie en ik viel in voor haar). Ondanks dit gegeven was het helemaal goed dat Heleen bij de bevalling aanwezig was. Ze heeft tijdens de bevalling intuïtief aangevoeld wat ik op dat moment nodig had, uitleg gegeven waar ik doorheen ging en bij mij gecheckt of dit klopte. Hierdoor voelde ik mij gesteund, ervoer ik haar professionaliteit en vertrouwde ik haar. Mede hierdoor ging de bevalling snel en konden we onze zoon binnen 3 uur in onze armen sluiten. Het was een helende en positieve ervaring Heleen, waarvoor dank. Heel veel plezier en succes met het uitbreiden van je praktijk!

 

Danielle van Hal-Vermeer uit Berkel & Rodenrijs (03-04-16):

'Heleen is een topper. Ik heb mij tijdens mijn zwangerschap en bevalling erg door haar gesteund gevoeld. Heleen is oprecht, betrokken en deskundig. De thuisbevalling van onze jongste dochter was onder leiding van Heleen zeer prettig. Toen zich bij mij een complicatie voordeed, handelde Heleen zeer adequaat. Ik ben haar daarvoor, alsmede voor de goede nazorg, erg dankbaar. Heleen, je bent een vakvrouw. Nogmaals dank voor al je goede zorgen!'

 

Pelpina Trip uit Pijnacker (2015):

'Heleen is fantastisch. Ik ben thuis bevallen van ons 3e kindje onder begeleiding van Heleen. Heleen is een warm mens - super behulpzaam zonder teveel aanwezig te zijn, weet precies wat ze moet zeggen om je te support-en, en is oprecht betrokken en geinteresseerd. Ze handelde meteen en adequaat toen de bevalling ineens erg snel ging en ik voelde me veilig en op mijn gemak met haar deskundigheid en ervaring.
Bevallen is nooit een pretje - maar met de goede zorgen van Heleen heb ik een hele fijne thuisbevalling gehad. Ik raad haar dan ook van harte aan.
Heleen, nogmaals super bedankt!'

 

Monique Boer-van den Bos uit Pijnacker (14-06-15):

'Op 14 juni 2015 is onze jongste dame geboren, mede dankzij Heleen was dit een erg fijne thuisbevalling. Erg blij met haar steun, adviezen en ook vooral humor. Ze weet de situatie goed in schatten waardoor het voorspoedig verliep. Heleen nogmaals bedankt!'